fbpx Siirry sisältöön
Tillbaka

Ny rapport om djurvälfärd i Finland visar hur djurens välfärd är kopplat till samhället

Djurvälfärd I Finland rapporten

Hur mår djuren i Finland? Hur påverkar politik och reglering på djurens välbefinnande? Rapporten Djurvälfärd i Finland III är en aktuell sammanställning hur djurens välfärd är kopplat till hela samhället och naturen.

En helhetsbild om djurvälfärd i Finland

Rapporten om djurvälfärd i Finland publiceras för tredje gången och sammanställer värdefull information om läget för djurvälfärd och dess utveckling i Finland. Informationen om djurvälfärd är splittrad, och samlad information om djurvälfärd behövs till stöd för den samhälleliga debatten och beslutsfattandet samt för att bilda en helhetsbild.

Rapporten Djurvälfärd i Finland III har publicerats i delar på webbplatsen eläintieto.fi (på finska) under 2021–2023. Denna publikation är en uppdaterad sammanställning av de tidigare publicerade delarna. De två tidigare rapporterna om djurvälfärden i Finland (från 2012 och 2016, endast på finska) finns också på webbplatsen.

Djurens välfärd behandlats från olika synvinklar

Den aktuella rapporten sammanställer liksom tidigare rapporter information om välfärden hos produktionsdjur, sällskaps- och hobbydjur och försöksdjur. En ny helhet i rapporten utgörs av de vilda djurens välfärd. Rapporten innehåller även ett nytt avsnitt om hur globala problem – klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald, antimikrobiell resistens och zoonoser – är kopplade till välfärden hos djuren som bor på vår planet.

Trender inom djurvälfärd samlar ihop information om olika djurs välfärd, reglering, övervakning, forskning, utbildning och politik. Rapporten behandlar också aspekter om tillsyn över djurvälfärd, domar vid djurskyddsbrott, regleringen av djurvälfärd, undervising och utblidning, politik och ekonomi, och forskning inom djurvälfärd.

Föreliggande rapport är en mångsidig sammanställning av oberoende och aktuell information om djurvälfärden i Finland. Vi hoppas att informationen kan användas som underlag för beslut om åtgärder som främjar djurvälfärden.

Läs hela rapporten: Djurvälfärd i Finland III

 

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.