fbpx Siirry sisältöön

Tillgänglighetsutlåtande för Djurens välfärdscentral i Finland

Detta tillgänglighetsutlåtande gäller tjänsten www.eläintieto.fi. Tjänsten lyder under lagen om tillhandahållande av digitala tjänster enligt vilken offentliga nättjänster ska vara tillgängliga.

Vi har själva utvärderat tillgängligheten till tjänsten

Status för tillgängligheten för webbplatsen www.eläintieto.fi

Uppfyller delvis tillgänglighetskraven.

Otillgängligt innehåll

  1. Oproportionerlig börda

En betydande utveckling av våra nuvarande webbsidor kommer att orsaka en orimlig börda. Tills tillgänglighetsarbetet för webbplatsen är slutfört tillämpar vi därför undantaget för oproportionerlig börda enligt artikel 5 i tillgänglighetsdirektivet på följandeaspekter:

  • Alternativtext till bilder: Webbplatsen innehåller bilder, och några av dem saknar för närvarande en beskrivande alternativtext med tillräcklig information.
  • Alla länkar har inte tydligt urskiljbara, entydiga, beskrivande namn som underlättar navigeringen.
  • Alla rubrikelement är inte direkt i fallande ordning.

Följande innehåll är inte tillgängligt, eftersom det inte omfattas av tillgänglighetslagstiftningen:

  • PDF-, Word-, Excel- och PowerPoint-filer publicerade före 23 september 2018
  • Videoinnehåll publicerat före 23 september 2020. Observera att informationen i våra filmer ofta presenteras på websidan, eftersom flera av våra filmer har tagits fram för att förtydliga texten på en sida. I sådana fall, enligt instruktionerna, är det inte nödvändigt att implementera undertexter.
  • Livevideosändningar

Alla funktioner på den nuvarande webbplatsen har inte anpassats till tillgänglighetskraven enligt det rekommenderade schemat senast 23 september 2020 utan betydande förändringar och kostnader. Vi kommer att fortsätta att utveckla tillgängligheten på vår webbplats och genomföra nödvändiga förändringar under 2023.

Du kan begära mer information genom att skicka e-post till tiina.kauppinen(at)luke.fi.

Märkte du av bristande tillgänglighet i vår digitala tjänst? Meddela oss så ska vi göra vårt bästa för att rätta till bristen.

Kontakta oss eller ge oss respons på tillgängligheten genom att skicka e-post till tiina.kauppinen(at)luke.fi.

Tillsynsmyndighet

Om du upptäcker tillgänglighetsproblem på sidan, ge först feedback till oss, det vill säga till webbplatsens administratör. Det kan dröja upp till 14 dagar innan du får svar. Om du inte är nöjd med svaret du fått, eller om du inte får något svar alls inom två veckor, kan du anmäla det till Regionförvaltningsverket. På Regionförvaltningsverkets webbplats förklaras exakt hur du gör en anmälan och hur ärendet behandlas.

Kontaktuppgifter till tillsynsmyndigheten

Regionförvaltningsverket i Södra Finland

tillgänglighetskrav.fi

webbtillganglighet@rfv.fi

Telefonväxel 0295 016 000

 

Uppdaterat den 26 maj 2023

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.