fbpx Siirry sisältöön
Kuva: Mikko Hakanen

Senaste inläggen

Förstärk kontakten med ditt husdjur – kolla djurens inlärningsvideor på YouTube

Hur lär man ett husdjur att ta kontakt, komma när det kallas och hanteras på ett djurvänligt sätt? Titta på YouTube på djurens inlärningsvideor för att se hur en professionell djurtränare arbetar med hundar, katter och kaniner. Vi har samlat några praktiska och användbara tips från Maria Pesonen vid Suomen eläintenkouluttajat ry i korta videor…

Läs mer

Hur förnyas lagstiftningen om hästarnas välfärd? Kolla hästwebbinariet på Youtube

Lagstiftningen om hästars välfärd förnyas. I hästwebbinariet den 6.5 gick vi igenom huvuddragen i den reviderade hästförordningen om hästars välfärd och diskuterade hästarnas välfärd bredare. I webbinariet deltog både professionella, experter och personer som är intresserade av hästar och hästvälfärd. Webbinariet var öppet för alla och antalet deltagare visade att ämnet är viktigt för många….

Läs mer

Ny rapport om djurvälfärd i Finland visar hur djurens välfärd är kopplat till samhället

Hur mår djuren i Finland? Hur påverkar politik och reglering på djurens välbefinnande? Rapporten Djurvälfärd i Finland III är en aktuell sammanställning hur djurens välfärd är kopplat till hela samhället och naturen. En helhetsbild om djurvälfärd i Finland Rapporten om djurvälfärd i Finland publiceras för tredje gången och sammanställer värdefull information om läget för djurvälfärd…

Läs mer
Djurvälfärd i Finland III

Rapporten Djurvälfärd i Finland III är en mångsidig sammanställning av oberoende och aktuell information om djurvälfärden i Finland. Rapporten har publicerats i delar på webbplatsen eläintieto.fi (på finska) under 2021–2023. Denna publikation är en uppdaterad sammanställning av de tidigare publicerade delarna. De två tidigare rapporterna om djurvälfärden i Finland (från 2012 och 2016, endast på finska) finns också på webbplatsen.

Läs mer

Djurens välfärdscentral i Finland

Djurens välfärdscentral (EHK) är ett nätverk av finländska djurvälfärdsexperter. EHKs verksamhet ligger under Naturresursinstitutet (Luke) i Finland. Centret är grundat av Jord- och skogsbruksministeriet och har nära samarbete med Livsmedelsverket. EHK har ett tätt samarbete med Forskningscentrum för djurens välfärd (Helsingfors universitet).

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.