fbpx Siirry sisältöön
Kuva: Mikko Hakanen

Senaste inläggen

Hundregistret utnyttjar hundens välfärd på lång sikt

Finland har anslutit sig till många andra EU-länder och inför en obligatorisk identifiering och registrering av hundar för offentlig kontroll. Registreringen till officielt hundregister infördes genom den uppdaterade förordningen (68/2022) från jord- och skogsbruksministeriet och har väckt uppmärksamhet. Denna nya skyldighet har både för- och nackdelar, men obligatorisk registrering av hundar ger fler fördelar för…

Läs mer

Hundentusiastiska terapeuter på nordisk kongress i Esbo

Föreningen Hundar inom Fostran och Rehabilitering ordnade en två dagars nordisk konferens i juni om hundassisterade interventioner under rubriken ”Empowerment for humans-dog assisted intervention”. Ett 60-tal personer deltog i konferensen, de flesta deltagare från Finland men även några från Sverige, Norge och Ryssland fanns representerade.

Läs mer

Djurens välfärdscentral i Finland

Djurens välfärdscentral (EHK) är ett nätverk av finländska djurvälfärdsexperter. EHKs verksamhet ligger under Naturresursinstitutet (Luke) i Finland. Centret är grundat av Jord- och skogsbruksministeriet och har nära samarbete med Livsmedelsverket. EHK har ett tätt samarbete med Forskningscentrum för djurens välfärd (Helsingfors universitet).