fbpx Siirry sisältöön
Takaisin

Webinaari hevosten hyvinvoinnista ja uudesta lainsäädännöstä 6.5.24

hevosasetus uudistuu; kuvassa tamma ja varsa laitumella

Hevosia koskevaa lainsäädäntöä uudistetaan parhaillaan. Tule mukaan webinaariin kuulemaan, millainen uudesta hevosasetuksesta on tulossa ja mitä hevosten hyvinvoinnin kynnyskysymyksiä tutkimuksen, hevosalan ja eläinsuojelun asiantuntijat nostavat asetusuudistuksessa esiin. Webinaari 6.5.24 klo 14-16 on kaikille avoin. 

Asetus hevosten hyvinvoinnista uudistuu

Hevosten hyvinvointilainsäädäntö uudistuu. Ehdotus uudeksi asetukseksi hevosten hyvinvoinnista tulee lausunnoille viimeistään 2.5., jolloin asetusluonnokseen voi tutustua maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilla.

Tule mukaan keskustelemaan hevosten hyvinvoinnista ja uuden hevosasetuksen sisällöstä maanantaina 6.5. klo 14–16 Eläinten hyvinvointikeskuksen järjestämään webinaariin. Webinaarissa asetuksen valmistelusta vastaava Kirsti Huovinen maa- ja metsätalousministeriöstä esittelee asetuksen keskeisen sisällön. Asiantuntija- ja kommenttipuheenvuoroissa käsitellään asetusluonnoksen vaikutuksia hevosten hyvinvointiin tutkimuksen, hevosalan ja eläinsuojelun näkökulmista. Kuulemme myös maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Pekka Pesosen tervehdyksen ja näkemyksen hevosten hyvinvoinnin nykytilanteesta. Lopuksi on varattu aikaa keskusteluun.

Avoin webinaari on suunnattu hevosalan toimijoille, viranomaisille, tutkijoille, järjestötoimijoille ja kaikille hevosten hyvinvoinnista kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautumisia ei vaadita.

Liity mukaan webinaariin ma 6.5. klo 14 täällä (teams-linkki). Huolehdi, että oma mikrofoni ja webbikamera on esitysten aikana kiinni!

Webinaari hevosten hyvinvoinnista, ohjelma:

 • Tilaisuus alkaa klo 14.00; tervetulosanat, kansliapäällikkö Pekka Pesonen
 • Asetusluonnoksen esittely, Kirsti Huovinen
 • Hevosten hyvinvointi ja sosiaaliset suhteet, MMM Essi Wallenius
 • Karkearehun säännöllinen tarjoaminen hevosen hyvinvoinnin tekijänä, ELL Anna-Mari Olbricht, Hevostietokeskus
 • Kommenttipuheenvuorot:
  • Kimmo Lampinen, kasvatuksen ja omistamisen johtaja, Suomen Hippos ry
  • Suomen Ratsastajainliitto ry (puhuja varmistuu myöhemmin)
  • Kati White, toiminnanjohtaja, SEY Suomen eläinsuojelu ry
 • Aikaa kysymyksille ja keskustelulle
 • Tilaisuus päättyy klo 16.00

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Lue lisää:

Miltä näyttää hyvinvoiva hevonen? Tämä ja paljon muuta uudessa hevostietopaketissa

Hevosurheilun sosiaalinen lisenssi vaatii alalta aktiivisia toimia

Loimittaminen ei vähennä hevosten säänsuojan tarvetta

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.