fbpx Siirry sisältöön
Takaisin

Eläinten hyvinvointikeskus toivottaa rauhallista joulua!

rauhallista joulua; kuvassa hämähäkki lumihangella

Kulunut vuosi on ollut eläinten hyvinvoinnin saralla työntäyteinen ja tapahtumarikas. Uusi laki eläinten hyvinvoinnista on saatettu valmiiksi ja astuu voimaan 1.1.2024, ja lakiin liittyvä asetusvalmistelu on täydessä vauhdissa. EU-komissio on julkaissut sääntelyehdotuspaketin eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Vaikka paketti jäi toivottua pienemmäksi, se on suurin eläinten EU-hyvinvointisäädösten uudistus kahteenkymmeneen vuoteen. Paketti sisältää ehdotuksia kaikkia jäsenmaita koskevaksi sääntelyksi eläinten kuljetuksista sekä kaupallisiin tarkoituksiin kasvatettavien koirien ja kissojen hyvinvoinnista ja jäljitettävyydestä. Komissio on myös ilmoittanut selvittävänsä turkiseläinten hyvinvointia EU:ssa ensi vuoden aikana.

Koottua tietoa eläinten hyvinvoinnista tarvitaan jatkuvasti yhteiskunnallisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi. Kolmannen kerran julkaisemamme Eläinten hyvinvointi Suomessa -raportti kokoaa tietoa eläinten hyvinvoinnin tilasta ja sen kehityksestä Suomessa. Raporttijärkäleeseen voi tutustua verkkoversion ohella nyt myös yhdeksi kokonaisuudeksi taitettuna pdf-versiona sekä ruotsinkielisenä kokonaisuutena.

Kuluneen vuoden aikana teimme paljon yhteistyötä eläinsuojeluasiamiehen kanssa, jonka määräaikainen virka ei valitettavasti saanut jatkoa, vaan päättyy vuodenvaihteessa. Yhteistyössä julkaisimme muun muassa viisiosaisen Eläinvaltakunta-podcastsarjan, jossa pohditaan ihmisen valtaa ja vastuuta suhteessa muihin eläimiin. Sarjan voi kuunnella kaikilla yleisimmillä podcast-alustoilla (esim. Spotifyssa). Jaksot ovat kuunneltavissa myös verkkosivujemme kautta.

Nyt rauhoitumme joulun viettoon ja toivotamme kaikille eläinten ystäville hyvää ja rentouttavaa joulunaikaa. Kuulumisiin taas ensi vuoden puolella,

terveisin Satu ja Tiina

P.S. Olethan muistanut ilmoittaa jo koirasi Ruokaviraston koirarekisteriin? Vielä ehtii, aikaa on virallisesti 31.12.23 saakka.

Kuuntele Eläinvaltakunta-sarja täällä:

Tutustu Eläinten hyvinvointi Suomessa III -raporttiin täällä

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.