fbpx Siirry sisältöön
Takaisin

Eläinten hyvinvointiraportti julkaistaan keskiviikkona

Neljän vuoden tauon jälkeen tuore Eläinten hyvinvointi Suomessa -raportti julkaistaan taas! Samalla EHK päivittää verkkosivunsa uuteen kuosiin; sivuille tulee muun muassa tietoa turkiseläinten hyvinvoinnista. Raportin ja eläintietosivujen julkaisua voi seurata Periscope-lähetyksenä keskiviikkona 8.6. klo 10 alkaen.

Eläinten hyvinvoinnin merkitys yhteiskunnassa kasvaa jatkuvasti. Ihmisiä kiinnostaa, millaisia eläimet ovat ja miten ne kokevat maailman. Tieteessäkin on kiinnostuttu eläinten tunteista ja tuntemuksista, ja niistä keskustellaan jo osana eläinten hyvinvointia. Tutkimukseen pohjautuva tieto eläimistä ja niiden käyttäytymisestä luo suuntaviivat eläinten pidolle, hoidolle ja kohtelulle.

Keskiviikkona julkaistava raportti tarjoaa riippumatonta tietoa eläinten hyvinvoinnista sekä seuraa eläinten hyvinvoinnin edistymistä Suomessa. Toista kertaa ilmestyvässä raportissa keskitytään erityisesti siihen, mikä on muuttunut edellisen raportin jälkeen. Muutoksia parempaan on ollut ilahduttavan paljon, muun muassa eläinsuojelulakia uudistetaan ja eläinten hyvinvointi sekä eläinetiikka sisällytetään peruskoulun opetussuunnitelmiin.

Raportin julkistamisen yhteydessä avataan myös eläintietosivujen päivitetty versio. Uutta sisältöä sivuille tuo turkiseläimistä kertova osio, jossa käsitellään ketun, naalin, minkin ja supikoiran hyvinvointia erityisesti tuotanto-oloissa.

Seuraa julkaisutilaisuutta Periscopessa

Julkaisutilaisuus lähetetään suorana livevideona Eläinten hyvinvointikeskuksesta Helsingin Viikistä keskiviikkona 8.6. klo 10 alkaen. Tilaisuuden avaa eläinsuojeluasiamiehen virkaa hoitanut Sari Salminen. Vieraskynätekstin raporttiin kirjoittanut professori Outi Vainio kertoo uusimman tutkimustiedon pohjalta kalojen kognitioista ja kyvystä tuntea kipua. Nautojen hyvinvointiin perehtynyt dosentti Laura Hänninen pohtii, miksi nautatilojen tarkastuksissa havaitaan eläinsuojelullisia puutteita vuodesta toiseen, ja miksi puutteet ovat yleensä juuri niitä, jotka vaikuttavat suoraan eläinten hyvinvointiin. Lopuksi EHK:n johtaja Satu Raussi kirmaa laitumelle, ja toivottavasti saamme tähtäimeen myös ihka oikeita stadilaislehmiä.

Lähetystä voi seurata Periscope-sovelluksessa mobiililaitteilla (@Ehkeskus) tai Twitterin kautta tavanomaisella työasemalla (#periscope, @Ehkeskus) twiitistä löytyvän linkin kautta. Mobiiliversiossa lähetystä voi myös kommentoida ja esittää kysymyksiä. Muistutamme lähetyksen alkamisesta Twitterissä ja Facebookissa hetkeä ennen lähetystä. Jos et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa videon jälkilähetyksenä vielä seuraavan vuorokauden ajan.

Tervetuloa linjoille 8.6. klo 10!

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.