fbpx Siirry sisältöön
Takaisin

Tervetuloa uusille eläintietosivuille!

Eläintietosivut ovat saaneet freesin ilmeen ja uutta sisältöä: Eläinten hyvinvointi Suomessa -raportti on juuri julkaistu, ja lajisivuilta löytyy tuoretta tietoa turkiseläinten hyvinvoinnista. Raportti- ja sivujulkkareiden tiedotustilaisuuden voi toistaiseksi katsoa Periscopesta jälkilähetyksenä (@Ehkeskus).

Raportti seuraa eläinten hyvinvoinnin edistymistä

Tuoreessa raportissa keskitytään erityisesti siihen, mikä on muuttunut edellisen raportin jälkeen. Muutoksia parempaan on ollut ilahduttavan paljon, muun muassa eläinsuojelulakia uudistetaan ja eläinten hyvinvointi sekä eläinetiikka sisällytetään peruskoulun opetussuunnitelmiin. Eläinten hyvinvointiin liittyvä tutkimus Suomessa on vakiintunutta ja monitieteistä; eläinten asemaa ja hyvinvointia käsitellään luonnontieteiden lisäksi muun muassa oikeus-, hallinto-, ympäristö- ja sosiaalitieteiden sekä filosofian menetelmin. Ruohonjuuritasolla eläinten hyvinvointia edistää muun muassa hyvinvointikorvaus, jota maksetaan tuotantoeläintiloille, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan lainsäädännön vaatimukset ylittäviä eläinten hyvinvoinnin ehtoja.

Lajikohtaiset tietopaketit perustuvat tutkimustietoon

Näiltä sivuilta löydät hyvinvointiraportin ja ajankohtaisten aiheiden lisäksi perustietoa eläinten hyvinvoinnista. Eläinlajikohtaiset tietopaketit käsittelevät yleisimpien kotieläintemme hyvinvointia sekä elämää luonnonoloissa ja tuotannossa. Sivuston tiedot ja ulkoasu on päivitetty, ja uutena lajiryhmänä esitellään turkiseläimet. Kuten muidenkin lajien kohdalla, tiedot ketun, naalin, minkin ja supikoiran käyttäytymistarpeista ja hyvinvoinnin edellytyksistä perustuvat pääosin tieteelliseen tutkimukseen.

Sivustoilla on tuttuun tapaan edelleen myös ajankohtaisia uutisia ja tietoa eläinten hyvinvointiin liittyvistä tapahtumista. Blogissa julkaistaan kirjoituksia muun muassa tutkimuksesta ja mediassa esiin nousevista puheenaiheista sekä raportoidaan eläinten hyvinvoinnin neuvottelukuntien työstä. Keskusteluun eläinten hyvinvointiaiheista voit osallistua some-kanavillamme Facebookissa, Twitterissä ja nyt myös Periscopessa.

Katso tiedotustilaisuus täältä: https://www.periscope.tv/w/1zqKVkPOVAaGB

EDIT: Lopussa ääni häipyi lähetyksestä. Harmittelimme siinä sadesäätä, jonka vuoksi emme päässeet laitumelle kuvaamaan lehmiä. Jos sää sallii niin korjataan tilanne viikon päästä uudessa lähetyksessä: luvassa lehmiä, lehmätutkijoita ja asiaa nautojen sosiaalisista suhteista ja laidunnuksen hyvinvointihyödyistä 🙂

Kuulumisiin!

Satu ja Tiina