fbpx Siirry sisältöön
Takaisin

Opiskelija, osallistu eläinten hyvinvoinnin tulevaisuuspaneeliin!

tulevaisuuspaneeli 3.4.2019

Eläinten hyvinvointikeskus järjestää opiskelijoille suunnatun keskustelutilaisuuden, Tulevaisuuspaneelin, Helsingissä 3.4.19. Tilaisuudessa on tarkoitus kartoittaa, mikä eläimissä ja niiden hyvinvoinnissa koskettaa ja kiinnostaa opiskelijoita – etenkin sellaisia opiskelijoita, joiden tuleva työura saattaa liittyä jollain tapaa eläimiin.

Tulevaisuuspaneeli avuksi

Eläinten hyvinvointi ja asema ihmisen hoidossa lemmikkinä, tuotantoeläimenä tai koe-eläimenä kiinnostavat yhä useampia. Eläinten pitoon ja käyttöön liittyy kysymyksiä, jotka eivät ole yksiselitteisesti ratkaistavissa. Onko lemmikkieläinten pito eläinten hyötykäyttöä, ja voidaanko lemmikkejä tulevaisuudessa pitää samaan tapaan kuin nyt? Voiko tuotantoeläinten ja lemmikkieläinten hyvinvointia verrata toisiinsa? Onko lautasillamme tulevaisuudessa eläinperäistä ruokaa, ja jos on, miten se on tuotettu? Entä jatkuuko turkistarhaus Suomessa tulevaisuudessakin?

Yhä useampi luonnonvaraisista eläinlajeistamme on uhanalainen, ja muualta tuodut vieraslajit ja omin avuin levittäytyvät tulokaslajit valtaavat alaa kotoperäisiltä lajeiltamme. Miten lajien säilyminen ja eläinten hyvinvointi turvataan?

Eläinten hyvinvointiin liittyvä lainsäädäntömme on käymistilassa: mitä tapahtuu vuosia valmistellulle eläinsuojelulain uudistukselle, kun luonnos eläinten hyvinvointilaiksi siirtyy seuraavalle hallitukselle? Onko jo valmisteltu luonnos riittävän hyvä, vai pitäisikö siihen tehdä muutoksia?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme näkemyksiä ensi viikon Tulevaisuuspaneelissa. Valmiita tai oikeita vastauksiahan näihin kysymyksiin ei ole, vaan niiden kohtalo muotoutuu tulevaisuuden vaikuttajien ja päättäjien, siis nykyisten opiskelijoiden, käsissä.

Ilmoittaudu mukaan 1.4. mennessä

Jos a) olet opiskelija ja b) sinua kiinnostaa eläinten hyvinvointi miltä tahansa kantilta, tule mukaan keskustelemaan! Pidetään tilaisuus rentona ja vapaamuotoisena. Ennakkoon ilmoittautumalla varmistat, että tarjoiluja riittää kaikille; luvassa siis kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Mikä: Tulevaisuuspaneeli, suunnattu opiskelijoille (opintojen alalla ei ole väliä)

Missä: Helsingissä Viikin kampuksella, ravintola Ladonlukon kabinetissa (Latokartanonkaari 9)

Milloin: ke 3.4.2019 klo 13-15

Miten pääsee mukaan: ilmoittaudu sähköpostitse tiina.kauppinen(at)luke.fi 1.4. mennessä

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä!

P.S. Jos ajankohta ei ole sopiva mutta olet kiinnostunut tilaisuudesta, voit silti ilmoittautua – järjestämme tarvittaessa samansisältöisen tilaisuuden uudestaan. Sama pätee, jos 3.4. tilaisuus tulee täyteen, ja halukkaita tulijoita on lisää.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.