fbpx Siirry sisältöön

Blogi: politiikka

vuosi 2024 eläinten hyvinvoinnissa; kuvassa kissanpentuja

Vuosi 2024 käynnistää eläinten hyvinvointilain Suomessa ja jättää EU-komission perinnöksi säädösehdotukset eläinkuljetuksista ja lemmikkien hyvinvoinnista

Vuodenvaihde 2023-2024 oli eläinten hyvinvointiaiheissa uudistusten aikaa: uusi eläinten hyvinvointilaki starttasi meillä Suomessa, ja Euroopan komission piti antaa ehdotuksensa unionin laajuiseksi eläinten hyvinvoinnin sääntelypaketiksi. Komission ehdotus jäi lopulta tyngäksi, mutta tärkeää uutta sääntelyä on kuitenkin luvassa eläinten kuljettamisesta ja lemmikkieläinten hyvinvoinnista. Uudet asetukset tarkentavat hyvinvointilain vaatimuksia Vuoden alussa astui Suomessa voimaan vanhan eläinsuojelulain korvaava uusi…

Lue lisää
eläinten hyvinvoinnin mittaaminen ja trendit; kuvassa turska

Eläinten hyvinvoinnin mittaaminen tuottaa tietoa hyvinvoinnin tilan kehittymisestä – trendit kertovat, mihin olemme menossa

Tietoa eläinten hyvinvoinnista kertyy koko ajan lisää, ja hyvinvoinnin tilan kehittymistä seurataan monin eri mittarein. Kattavaa kokonaiskuvaa suomalaisten eläinten hyvinvoinnista on kuitenkin vaikeaa muodostaa mittarien ja saatavilla olevien tietojen hajanaisuuden vuoksi. Eläinten hyvinvointi Suomessa III -raportin uusimpaan osaan olemme koonneet julkisesti saatavilla olevia tietoja ja ehdotuksia mittareista, joiden avulla eläinten hyvinvoinnin tilaa ja kehitystä Suomessa…

Lue lisää
eläinsuojeluasiamiehen virka lakkautetaan; kuvassa eläimiä pellolla

Eläinsuojeluasiamiehen virka päättyy, vaikka työlle on tarvetta

Eläinsuojeluasiamiehen määräaikainen virka päättyy vuodenvaihteessa, eikä viralle ole luvassa jatkoa. Hallitus päätti, ettei virkaa jatketa kustannussyistä, vaan rahoitusta ohjataan sen sijaan esimerkiksi lintuinfluenssan hoitoon. Eläinasiavaltuutetun työlle on kuitenkin edelleen tarvetta, etenkin nykyisessä, vaikeassa taloustilanteessa, jossa eläinten hyvinvoinnin riskit kasvavat. Riippumaton eläinten äänen esiin tuoja edelleen tarpeen Eläinsuojeluasiamiehen tehtävänä on ollut toimia eläinten hyvinvoinnin puolesta, pitää…

Lue lisää
uskonnollinen teurastus sallittaneen jatkossakin; kuvassa lampaita

Uskonnollinen teurastus sallittaneen uudessa eläinten hyvinvointilaissa edelleen, mutta eläinten kannalta se ei ole lakiviilauksen suurin ongelma

Uskonnollisen teurastuksen salliminen ja eläinten hyvinvoinnin valvonnan heikentäminen nousivat otsikoihin viime viikolla, kun eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunto eläinten hyvinvointilakiesityksestä valmistui. Valiokunta edellyttää lausunnossaan uskonnollisista syistä tehtävän teurastuksen sallimista edelleen vedoten uskonnonvapauteen. Käytännössä eläinten kannalta suuremmaksi ongelmaksi voi kuitenkin nousta valiokunnan kanta, jonka mukaan eläinten hyvinvoinnin valvonnan kynnystä on korotettava kotirauhan suojan vuoksi. Teurastuksen käytännöt pysynevät nykyisellään…

Lue lisää
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.